سلفون چیست؟
سلفون مناسب برای بسته بندی زیبا است.
تاریخچه سلفون
نگهداری از مواد غذایی از زمان های قدیم، یکی از اصلی ترین دغدغه های مردم بوده است.
گرد و غبار، حشرات مزاحم و حیوانات، اصلی ترین عوامل آسیب زننده به مواد غذایی هستند. برای محافظت از این مواد پیش از اختراع یخچال ها، از دستمال های نازک استفاده میشد. این دستمال ها معمولا از جنس پارچه های نخی یا حریر و با ضخامت کم بودند. بعدها انواع سلفون کاغذی تولید شدند و جایگزین این دستمال های پارچه ای شدند. این نوع از سلفون کاغذی، یکبار مصرف بودند و در مقایسه با دستمال های پارچه ای دردسر شستشو را نداشتند اما در مقابل، به دلیل اینکه محصولی جدید به حساب می آمدند، قیمت قابل توجهی داشتند.
بعدها نوع نایلونی این محصول به بازار آمد. این ماده بر خلاف نوع کاغذی که از جنس سلولز و الیاف کاغذ بود، از نوعی پلیمر ساخته شده بود. به دلیل استفاده از پلیمر در ساخت این محصول، کشسانی و چسبندگی به عنوان دو ویژگی منحصر به فرد به ویژگی های این محصول اضافه شد. امروزه از این ماده برای مصارف گوناگونی مانند بسته بندی مواد غذایی، استفاده به عنوان رومیزی، بسته بندی مواد صنعتی و … استفاده می شود.
سلفون چیست؟
سلفون نوعی ماده بر پایه پلیمر است. این ماده در دسته بندی مواد پلاستیکی قرار می گیرد. ماده تشکیل دهنده سلفون می تواند شامل یکی از سه نوع پلیمر طبیعی، مصنوعی و یا سنتزی باشد که محصول ساخته شده از هر یک از این پلیمرها، مصارف متفاوتی با دیگری دارد. روش تولید این محصول در مقایسه با نایلون کمی متفاوت است و همین تفاوت باعث می شود تا سلفون، قابلیت تحمل دمای بیشتری را نسبت به نایلون داشته باشد. ماده تشکیل دهنده اصلی در تولید این محصول، پلیمر pp یا پلی پروپیلن است. البته در مراحل تولید این محصول، از مواد مضر در سلامتی مانند سولفید کربن برای تغییر شکل پلیمر به سلفون استفاده می شود که این ماده در محصول نهایی وجود ندارد و جای نگرانی برای استفاده از آن وجود نخواهد داشت.
انواع سلفون
در بازار معمولا 4 نوع مختلف از سلفون وجود دارد. این 4 نوع عبارتند از سلفون های متالایز، صدفی، شفاف و نایلون که در ادامه در مورد هر یک توضیح خواهیم داد.
نوع متالایز
این نوع از سلفون به صورت ترکیبی از پلی پروپیلن و آلومینیوم ساخته می شود. ظاهر این محصول براق است و برای بسته بندی محصولات غذایی فاسد شدنی خشک مانند چیپس، پفک و … استفاده می شود. سطح بیرونی این محصول در بسته بندی، به صورت طرح های چاپ شده و سطح داخلی فاقد هرگونه طرح و نقش می باشد.
نوع صدفی
سلفون های صدفی، برای محصولات فاسد شدنی و نیازمند قرار گیری در یخچال استفاده می شوند. ظاهر این محصول شفاف و به رنگ سفید صدفی است. البته در بعضی از محصولات مانند بسته بندی های نمک خوراکی نیز از این نوع سلفون استفاده می شود.
نوع شفاف
این سلفون ها، شفاف، ضخیم و دارای مقاومت بالا در مقابل حرارت و نور خورشید می باشند. از این نوع بیشتر برای بسته بندی مواد غذایی مانند ماکارونی که باید توسط مشتری دیده شده و در عین حال از اثرات نور خورشید دچار خرابی نشود، استفاده می شود.
نوع نایلون
معمول ترین نوع سلفون که در اختیار عموم مردم قرار دارد، سلفون های نایلونی است. این محصول به صورت رول هایی با متراژ و عرض متغیر در بازار موجود است. از سلفون های نایلونی برای پوشاندن مواد غذایی، بسته بندی منسوجات چوبی مانند کمد یا مبلمان و … استفاده می شود.
کاربرد
سلفون به دلایلی مانند انعطاف پذیری زیاد، چسبندگی قابل توجه، شفافیت قابل توجه، کشسانی بالا و قیمت مناسب در مقایسه محصولات مشابه، در بسیاری از حوزه ها مانند بسته بندی مواد غذایی فاسد شدنی و غیر فاسد شدنی، استفاده به عنوان رومیزی، بسته بندی منسوجات چوبی مانند مبلمان و … ، بسته بندی مواد صنعتی و کاربردهای ویژه در محیط های آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول به دلیل توانایی های گوناگون به خصوص توانایی تحمل چاپ و همچنین زیست تخریب پذیر بودن و عدم آسیب به محیط زیست، در بسته بندی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و طرفداران زیادی را در این حوزه دارا می باشد.
راهنمای استفاده
برای استفاده از سلفون باید چند نکته در نظر گرفته شود.
1- نوع : سلفون های متالایز، صدفی و شفاف، معمولا در کارخانه جات و به صورت فیلم های با عرض زیاد مورد استفاده قرار می گیرند. این 3 نوع از سلفون برخلاف سلفون های نایلونی، دارای خاصیت چسبندگی نیستند و فرایند استفاده و اتصال آنها به همدیگر باید توسط دستگاه های دوخت و یا چسب های حرارتی انجام شود. در مورد سلفون های نایلونی این مشکل وجود ندارد و به راحتی چسبندگی قابل قبولی دارند.
2- برش : عرض رول های نوع نایلونی که در بازار وجود دارند، چندان زیاد نیست و به همین دلیل فرایند برش آنها با مشکل خاصی مواجه نخواهد شد. اما به دلیل چسبندگی این نوع از سلفون، برای استفاده های زیاد در یک بازه زمانی خاص و جلوگیری از اتلاف این محصول به دلیل چسبندگی های موقع برش زدن، بهتر است از دستگاه های مخصوص برش این محصول استفاده شود. این دستگاه ها هم برای نوع نایلون و هم برای 3 نوع دیگر کاربرد دارند.
3- نوع ماده مورد استفاده : همانطور که در بخش های قبل توضیح دادیم، هر نوع از این محصول باید برای ماده خاصی به کار رود. به طور مثال برای پوشاندن محصولاتی مانند گوشت یا مرغ یا مواد دارای خاصیت اسیدی، استفاده از سلفون های متالایز به جای نایلونی می تواند باعث فاسد شدن و از بین رفتن ماده غذایی شود.
4- استحکام : برای هر پوشش دادن هر ماده ای، به سطح خاصی از استحکام در این محصول نیازمند خواهید بود. در این مورد، وزن ماده، نوع ماده و میزان زمانی که باید سلفون آن ماده را در خود نگه دارد بر روی ضخامت این محصول توسط شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود.
دستگاه سلفون کش خانگی
شاید شما با انوع دستگاه های سلفون کش نیازی به آشنایی نذاشتهباشید اما بدون شک هرکدام از شما به یک دستگاه سلفون کش خانگی نیاز دارید.این دستگاه به شما کمک میکند که راحت تر از سلفون استفاده کنید ودیگر مشکلی با پیدا کردن اول سلفون نداشتهباشید. همچنین موجب مصرف کمتر سلفون و اصراف نکردن آن میشود. دستگاه سلفون کش درنیکا یک برند ایرانی است که کیفیتی به مراتب بالا تر از نمونه خارجی دارد. شما میتواند با این دستگاه را با خیال راحت در آشپزخانه خود استفاده کنید. همچنین از دیگر مزایای دستگاه سلفون کش خانگی درنیکا می توان به ایمنی بالای آن اشاره کرد. زیرا این دستگاه شامل یک تیغه کوچک است که روی آن یک در پوش پلاستییکی رار دارد و نمیتواند هیچ خطری داشته باشد. که این موجب میشود دیگر نگران کودکانی که سراغ دستگاه میروند نباشید.
راهنمای خرید
اگر برای موارد خانگی قصد استفاده از سلفون را دارید، باید توجه داشته باشید که محصول خریداری شده توسط شما باید دارای نشان استاندارد، مشخصات کامل محصول شامل ضخامت، طول، عرض و نام شرکت تولید کننده، شفافیت بالا، کشسانی و انعطاف قابل توجه، ضخامت مناسب، عدم وجود بوی نامطبوع، چسبندگی بالا و نرمی قابل توجه باشد. همچنین دقت داشته باشید که در صورت تمایل از استفاده از نوع نایلونی این محصول در مایکروویو، باید درجه حرارت قابل تحمل برای آن، بر روی بسته بندی قید شده باشد در غیر اینصورت استفاده از آن در مایکروویو یا فر توصیه نمی شود.
در پایان امیدواریم از این مقاله استفاده لازم را برده باشید.
شما عزیزان با جستجو در گوگل می توانید سایز سلفون ها را مشاهده کنید.